Nieuws

Kunnen drones je auto starten als je gestrand bent? Fords nieuwe patent

Ford heeft verschillende recente drone-gerelateerde patenten ingediend, waaronder een jumpstart-systeem dat drones gebruikt om Ford-voertuigen op te laden, evenals externe jumpstart-accuaansluitingen . Voortbouwend op deze eerdere aanvragen, beschrijft het nieuwe patent meerdere drones voor gebruik bij het starten van toekomstige Ford-voertuigen met lege batterijen.

Fords nieuwe patent

Dit nieuwe patent probeert het onbemande vliegtuig in te zetten om automobilisten te helpen die zijn gestrand met een lege batterij en die mogelijk geen toegang hebben tot een springkabel of een ander voertuig. Ford-voertuigen zouden de mogelijkheid hebben om een ​​startverzoek samen met de huidige locatie van het voertuig te verzenden, dat door een of meer drones zou worden ontvangen. Bij het navigeren naar de locatie zouden de drones vervolgens de motorkap openen, een verbinding vormen met de accu van het voertuig en een boost geven, zodat de automobilist zijn reis kan voortzetten.

 

Deze toepassing van dronetechnologie zou vooral gunstig kunnen zijn voor automobilisten die op meer landelijke locaties reizen, waar contact met andere voertuigen minder frequent is

Bron: Dronelife, Maart 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *