Nieuws

Hoe worden drones gebruikt op bouwplaatsen? Dit zijn de beste commerciële toepassingen

Veel dronebedrijven die hun marketinginspanningen proberen te lokaliseren, hebben gevraagd hoe drones op bouwplaatsen worden gebruikt. Nu heeft het nieuwste rapport van Drone Industry Insights  (DRONEII) het antwoord: van landmeetkunde tot beveiliging, het Drone Application Report 2021 vermeldt 237 verschillende commerciële toepassingsvoorbeelden.

Sommige bedrijven richten zich op sectoren: openbare veiligheid , energie of bouw . Het is een logische aanpak: grote ondernemingen kopen vaak van partners die ze kennen. Binnen die sectoren is er echter een grote verscheidenheid aan manieren waarop commerciële drones kunnen worden toegepast: en sommige vereisen verschillende functies en accessoires om optimaal te kunnen presteren. Hoe gebruiken zakelijke klanten in elke sector UAV precies? Door die toepassingen te lokaliseren, kunnen fabrikanten en partners de juiste sensoren en software voor elke taak ontwikkelen. “Of het nu Duitsland, Zweden, Brazilië of Maleisië is, drones innoveren bedrijfsontwikkelingop een vergelijkbare manier als wat smartphones in de vroege jaren 2000 begonnen te doen, en de sleutel is noch hardware noch software, maar een combinatie hiervan tot een waardevolle  applicatie “, schrijft Ed Alvarado van DRONEII .

In de energie-industrie constateert DRONEII dat de belangrijkste UAV-toepassingen zich concentreren op inspecties: in de bouw is landmeten en in kaart brengen het primaire gebruik. Beide sectoren gebruiken de technologie echter voor beide doeleinden, evenals een verscheidenheid aan andere toepassingen, waaronder de opkomst van drone-bezorging op sommige bouwplaatsen.

“In de energiesector worden ongeveer 83% van de tijd drones gebruikt om inspecties uit te voeren die levensbedreigend kunnen zijn voor een mens of bedrijven miljoenen dollars aan gederfde inkomsten zouden kosten…. Een andere sector waar drones het meest worden gebruikt voor inspecties is onroerend goed, verhuur en leasing en industriële installaties (67%),’ schrijft Alvarado.

“Ondertussen worden drones in de bouwsector meestal (80%) gebruikt voor kartering en landmetingen (bijv. luchtplanning, voorraadbeheer, topografische kaarten, 3D-reconstructie van locaties of lopende bouwprojecten). Dit verbetert de veiligheid van werknemers, levert digitale gegevens die voorheen niet beschikbaar waren, maakt projectbeheer efficiënter en versnelt projecten terwijl de kosten in termen van tijd en geld worden verlaagd.”

Hoewel UAV-technologie en sensoren vaak multifunctioneel zijn, stelt steeds meer geavanceerde software industrieën in staat om drone-technologie te integreren in hun bestaande workflows. De gegevens wijzen op verandering – het ooit absoluut dominante “Fotografie en Filmen” is nu de centrale toepassing voor slechts een handvol industrieën. Naarmate het ecosysteem van AI-aangedreven software, lichtgewicht sensoren, accessoires en geautomatiseerde hardware zich uitbreidt, zal ook het aantal commerciële toepassingen toenemen.

Bron: Dronelife, oktober 2022

Terug naar lijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *