Nieuws

Drone redt 14-jarige van verdrinkingsdood op Spaans strand

Een reddingsdienst met drones die deze maand over de Spaanse stranden is uitgezet, heeft het leven gered van een 14-jarige jongen toen hij tegen een sterke stroming vocht bij een strand in Valencia.

De drone liet een reddingsvest in zee vallen, dat de jonge zwemmer boven water hield net toen hij begon te zinken in de golven totdat een fysieke reddingsploeg seconden later arriveerde.

“Toen we aankwamen, zagen we een jongen die er heel slecht aan toe was, met bijna geen energie om te blijven drijven, dus stuurde ik het reddingsvest,” vertelde Miguel Angel Pedrero, drone piloot voor General Drones, het bedrijf dat de technologie levert, aan Reuters. “Vanwege de zware golven was het een ingewikkelde manoeuvre, maar we slaagden er uiteindelijk in om hem het vest te geven, en hij kon blijven drijven totdat de reddingswerkers hem met een jetski bereikten.”


General Drones, gevestigd in Valencia, begon in 2017 met het assisteren van Spaanse strandwachten in de stad Sagunto, net ten noorden van Valencia.

Meer dan 30 piloten en hun drones werken samen met de strandwachten op 22 stranden in Spanje. Ze helpen de strandwachten snel te reageren op een mogelijke verdrinking voordat ze er persoonlijk kunnen zijn.

“Deze extra seconden zijn in sommige gevallen van vitaal belang en stellen de reddingsteams ook in staat om de persoon rustiger en voorzichtiger te benaderen,” voegde Pedrero eraan toe.

De 14-jarige jongen, die niet bij naam is genoemd, werd gered en kreeg zuurstof toegediend door ambulancemedewerkers voordat hij naar een nabijgelegen ziekenhuis werd gebracht. Na 24 uur werd hij naar huis gestuurd.

De Koninklijke Spaanse Reddings- en Reddingsfederatie zegt dat in de eerste helft van 2022 140 mensen per ongeluk zijn verdronken in Spanje. Dat is 55 procent meer dan in dezelfde periode in 2021.

Bron: DroneXL.co

Terug naar lijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.