Nieuws

Drone Tips voor Beginners

Als je er nog niet mee vertrouwd bent: een drone is een op afstand bestuurbare quadcopter die werkt met je smartphone of mobiele toestel. Vaak wordt het gebruikt om prachtige luchtfoto’s en vloeiende videobeelden vast te leggen. Als je van plan bent een drone aan te schaffen of er zelfs een wilt proberen te vliegen, zijn er een paar punten die je in gedachten moet houden.

Nuttige drone-tips voor beginners

  1. Vlieg de drone altijd van je af.
  • Ingebouwde GPS zorgt ervoor dat de drone niet in het wilde weg rondzweeft en verbetert de automatische terugkeerlocatie. De drone doet het beter als hij verbinding kan maken met 8-10 satellieten. In mijn gebied heeft hij verbinding met 16!
  • Houd een oogje op de drone bij het opstijgen en landen om letsel of schade te voorkomen.
  • Sommige drones hebben “beginner” functies om sommige processen te automatiseren.
  • Batterijen gaan meestal 15-20 minuten mee, dus het is een goed idee om er 1-3 extra bij je te hebben voor langere vliegsessies. Het duurt ongeveer 90 minuten om ze op te laden.
  • Bewegende propellors kunnen schade veroorzaken, dus laat kinderen geen drones gebruiken zonder toezicht.
  • De meeste drones zijn niet 100% waterdicht, dus probeer te vermijden dat je ermee vliegt in de regen of mist.
  • Voorkom botsingen door met de camera in de buurt te controleren of de drone hoger vliegt dan omringende bomen of gebouwen.

Sinds eind vorig jaar moeten alle drones (met uitzondering van drones tot een gewicht 250 gr zonder camera) bij de overheid worden geregistreerd. Het kost slechts 23 Euro en kan online worden ingevuld. Het proces is eenvoudig, maar hopelijk zal dit mandaat ervoor zorgen dat meer mensen verantwoord met drones gaan vliegen. Meer details over de registratie en een evt. aanvullende opleiding vindt je op onze website.

Vroeger dacht ik dat drones gewoon duur speelgoed waren en deel uitmaakten van een rage die snel zou verdwijnen. Maar nu ik daadwerkelijk een drone in actie heb gezien en heb gezien hoe geweldig ze zijn om te gebruiken, denk ik dat drones hier zijn om te blijven. Zolang deze punten in gedachten worden gehouden en piloten hun gezond verstand gebruiken, zijn drones een krachtig instrument voor adembenemende foto’s en videobeelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *